El próximo fin de semana se celebra el Día Internacional de los Museos y, como no podía ser de otro modo, los dedicados al teatro y a los títeres preparan sus programas especiales como ya viene sucediendo desde hace años. Hemos recogido aquí algunas de las actividades que se van a desarrollar en las ciudades de Lisboa con el Museu da Marioneta, de Tolosa con el Museo del TOPIC, y en Barcelona con el Museo de las Artes Escénicas (MAE) del Institut del Teatre.

Lisboa: Museu da Marioneta.

Museu da Marioneta, claustro

Con el título de Museus para uma sociedade sustentável, el Museu da Marioneta presenta el siguiente programa:
– 16 de mayo, a las 15:30, Do Museu ao Bairro da Madragoa. Visita guiada. Entrada gratuita.
– 16 de mayo, a las 12:30, À Carta. Performance nos claustros para famílias. Entrada gratuita.
– 17 de mayo, a las 10h, ‘Que história as paredes tèm para contar?’. Ateliê à carta. Atividade para famílias, gratuita mediante marcaçao prévia.

Museu da Marioneta, Robertos

– 17 de mayo, a las 11h, Visita guiada ao Museu. Atividade para adultos, gratuita mediante marcaçao prévia.

Tolosa, Museo del TOPIC.

TOPIC de Tolosa

El TOPIC, junto con los Museos de Tolosaldea: Gorrotxategi, Umara de Alkiza y Ekomuseoa de Larraul, va a celebrar la Noche Blanca y el Día Internacional de los Museos.
– El Museo permanecerá abierto de forma gratuita el sábado 16 de 21:00 a 01:00 h y el domingo 17 de 11:00 a 14:00 y de 16:00 a 20:00 h.
– Durante todo el día, y gracias a la colaboración de la Escuela de Música de Tolosa, habrá actuaciones en directo en diferentes espacios del Museo: Sala de Exposiciones Temporales, Sala de Creadores y Ambigú.
– Asimismo, podremos disfrutar en el Ambigú de la Exposición de las obras presentadas al Concurso de Fotografía que se ha organizado con motivo del DIM.

TOPIC de Tolosa

– A las 12:00 h. del domingo 17 de mayo, en el Ambigú, se hará la entrega de premios a los galardonados en dicho concurso.

Barcelona, Museu de les Arts Escèniques (MAE) del Institut del Teatre.

Institut del Teatre de Barcelona

Actividades sábado 16 de mayo:
– Fins a les 24 h: L’Institut del Teatre per dins. Visita lliure a la planta -2 de l’Institut, on els visitants podran veure una mostra dels treballs dels alumnes d’escenografia de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD) comentats pels mateixos estudiants. Ho faran des dels seus espais habituals de treball o bé a través d’exposicions i instal·lacions fetes expressament per a la Nit dels Museus. La visita inclou una mostra d’indumentària escènica de la companyia Gelabert-Azzopardi, recentment donada al Museu de les Arts Escèniques.
– Fins a les 19.30 h. Taller familiar de dansa integrada. Obert als amants de la dansa i de les arts del moviment, professionals i no professionals, amb o sense diversitat funcional, sense límit d’edat. Nombre de places: 30 (10 reservades per a persones amb discapacitat, 20 reservades per a persones sense discapacitat). A la Plaça de l’Atri.
– De 19 a 20.30 h. Taller familiar de maquillatge i dansa. Orientat a infants d’entre 5 i 12 anys. Nombre de places: 20 infants (que poden anar acompanyats dels seus familiars). A l’Aula doble de dansa.
– De 19.30 a 24.30 h. Actuacions dels alumnes de les escoles de l’Institut del Teatre. Els alumnes de les escoles de l’Institut del Teatre ofereixen una mostra dels seus treballs acadèmics en forma d’actuacions breus, que es podran veure a l’exterior (Plaça de l’Atri), al Teatre Ovidi Montllor, a les aules i a altres espais de l’edifici.
«Aules a Escena», a càrrec dels alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic (ESAD).
«Tallers Lliures de Dansa», a càrrec dels alumnes de l’Escola d’Ensenyament Secundari i Artístic / Conservatori Professional de Dansa (EESA/CPD) i del Conservatori Superior de Dansa (CSD).
«Solos», d’IT Dansa, jove companyia de l’Institut del Teatre.

MAE, Museu de les Arts Escèniques

– El Col·lectiu d’Instrumentistes de l’Institut del Teatre oferirà diversos concerts i farà l’acompanyament musical de diverses actuacions.
– Consulteu la programació d’espectacles i els artistes participants al programa de mà específic i a la web de l’Institut del Teatre.